Menu

Olaf

De vierjarige Olaf (v. Henkie) is goedgekeurd bij het KWPN en NRPS. Olaf is een zeer aansprekende, meewerkende hengst met een mooi bewegingsmechanisme. Hij beschikt over een zeer sterk achterbeen gebruik, een mooi voorbeen, zeer ruime stap en een galop met veel ruimte, takt en balans. Hij heeft een zeer betrouwbaar karakter en is een ongecompliceerde hengst. In zijn werk laat hij zich makkelijk bewerken en toont hij veel bereidheid om te willen werken. Olaf krijgt keer op keer de handen op elkaar! Op de KWPN hengstenkeuring in 2022 werd Olaf dan ook Kampioen van zijn jaargang, de jury beschreef hem toen al als een zeer complete hengst die alles in huis had.

Over Olaf

Olaf is bij het KWPN goedgekeurd onder de naam Olaf Official en bij het NRPS goedgekeurd onder de naam Happy Olaf. Olaf is qua type en beweging een modern rijpaardhengst. Tijdens zijn verrichtingen overtuigde hij ronduit in zijn beweging (80-85-85 voor de basisgangen). Olaf is dus zeer interessant voor de bloedspreiding in combinatie met veel bloed dragende (NRPS-)merries. Bekijk de volledige pedigree van Olaf via deze link naar Horse Telex. (Link https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/2064147/happy-olaf)

De vader van Olaf, Henkie, werd gefokt met Alexandro P uit een merrie van de GP dressuurhengst Upperville, en van iets verderop in de pedigree van deze beide hengsten komt het nodige Engels volbloed en zelfs een fractie Arabisch volbloed naar voren. Henkie is goedgekeurd bij het KWPN en Oldenburger verband en loopt zelf momenteel PSG/Inter dressuur. Hij heeft drie goedgekeurde zonen, één bij het Oldenburger verband, één bij het Westfaalse stamboek en Olaf bij het KWPN en NRPS.

Olaf’s moeder is Diamant een voorlopig keurmerrie van Sirius uit een ster pref, merrie van Elegant. Heeft tot dusver drie nakomelingen waarvan Olaf de oudste is. Grootmoeder bracht ook drie nakomelingen waarvan twee voorlopig keurmerries en een stermerrie. Overgrootmoeder leverde twee goedgekeurde hengsten bij het IHW (v. Amsterdam en Elegant) en een internationaal Young Riders dressuurpaard v. Amsterdam.

Fokker: fokker G.J.W. Roerdinkholder uit Winterswijk Kotten

  • Kleur: Bruin
  • Hoogte: 1,67m
  • Geboren: 01-05-2019
  • Afstamming: Henkie x Sirius x Elegant
  • Goedgekeurd: KWPN, NRPS
  • Predicaten: Premiehengst, PROK, D-OC
  • WFFS: vrij

Dekgeld: €1.000,- ex btw/verzendkosten/afdracht. Gust 400,- ex btw/verzendkosten.

Ga naar olafbestellen.nl voor het bestellen van sperma.

Facebook | Youtube | Instagram

Referenties


Wij waren op zoek naar een jong bovengemiddeld dressuurpaard voor onze dressuurstal. Wij zagen Messi (Dettori x Houston) op Facebook voorbij komen, precies het type wat wij in gedachten hadden. Direct afspraak gemaakt, dit paard was het helemaal. Bloedmooi, zeer talentvol en een goed karakter. Het paard is heel netjes aangereden. We gaan dit paard verder opleiden en zullen hem laten zien in de jonge paardencups zoals de VSN, Horsefood, Pavo Cup en hopelijk het WK. Hele fijne en correct aangereden paarden bij Quality Horses. Fijn en vooral eerlijk zaken doen met Daniël, voor herhaling vatbaar!

Amber Kreuzen / Amazone


“Quality Horses had op Facebook een filmpje geplaatst van Hivago (Zhivago x Painted Black) aan de longe. Omdat wij op zoek waren naar een zadelmak paard hebben we Daniël wel benaderd maar gewacht totdat hij zadelmak was. Daniël heeft ons als eerste benaderd toen hij zadelmak was en we zijn direct gaan kijken. Hij werd heel netjes voorgesteld en zijn kwaliteiten waren duidelijk zichtbaar, we hebben hem gelijk gekocht. Daniël heeft hem na de aankoop nog een maand voor ons doorgereden zodat wij meteen met hem verder konden. Inmiddels is zijn kwaliteit ook in de ring gebleken want hij was finalist van de VSN 2015, halve finalist Pavo Cup, kringkampioen 2017 en reservekampioen van Zuid-Holland 2017. Wij zijn Daniël nog iedere dag dankbaar dat hij dit paard aan ons heeft willen verkopen!”

Mascha Zandvoort / Amazone


“Ik heb een 5 jarige Wynton ruin gekocht bij Quality Horses, meerdere keren uitgeprobeerd. Een zeer ijverig, maar kwaliteitsvol paard! Prima geholpen door Daniel. Met dit paard heb ik een paar mooie resultaten behaald waaronder, Brabants Kampioen Z1 / NK 7e prijs Z1 / Top 10 Klassering finale Pavo Cup 6 jarige dressuurpaarden. Nu inmiddels Z2, wederom geklasseerd voor de Brabantse Kampioenschappen!”

Wenda Welten / Dressuur amazone


“Daniel Mosterdijk heeft mij met grote tevredenheid geholpen met het vinden van het juiste paard. Daniel is een professional met een scherp oog voor het beoordelen van talent, mogelijkheden en karakter van een paard. Daniel’s gigantische netwerk en scherpe oog in combinatie met de diepe interesse voor de wensen van de ruiter maakt hem de perfecte matchmaker. Met dank aan hem heb ik mijn droom paard gevonden.”

Rody de Jonge / Ruiter


“Wij zijn heel blij met de aankoop van It’s Dark, een nakomeling van de hengst Dark Pleasure. It’s Dark is een fijn, eerlijk en werkwillig paard. Bedankt voor het goede advies en fijne begeleiding!”

Wim en Irma Dalmee / Dressuur amazone

Actueel paarden aanbod

Volg ons via onderstaande social media kanalen.